Uw partner in privacy

 

Nieuws

 • Iedereen kan slachtoffer worden van een datalek

  06-06-2023 | 06:00

  Ga ervan uit dat er al eens persoonlijke gegevens van je gelekt zijn, of dat dit nog gaat gebeuren. Maak daarom werk van het beschermen van je persoonsgegevens. Dat is de centrale boodschap in de jaarlijkse datalekkenrapportage van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

  Read more...
 • Privacyblog Aleid Wolfsen: 5 jaar AVG - Blijven strijden voor een vrije en veilige samenleving

  25-05-2023 | 14:25

  Op 25 mei 2023 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) precies 5 jaar van toepassing. Reden tot feest en reflectie. Wat heeft de wet ons tot nu toe gebracht en waar staan we over 5 jaar?

  Read more...
 • AP opent deuren op 3 juni tijdens Rondje Rechtsstaat

  16-05-2023 | 11:54

  Op zaterdag 3 juni neemt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) deel aan het Rondje Rechtsstaat en opent de deuren voor publiek in het kader van de Week van de Rechtsstaat.

  Read more...
 • AP wil opheldering over fraude-algoritme gemeenten

  16-05-2023 | 09:52

  De AP heeft 5 gemeenten om opheldering gevraagd over het gebruik van de ‘fraudescorekaart’. Dit is een algoritme dat risico’s op fraude door mensen met een bijstandsuitkering in beeld brengt.

  Read more...
 • Zorgen over intern toezicht gemeente Amsterdam

  08-05-2023 | 12:51

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft wethouders Van Buren (P&O) en Scholtes (ICT) gevraagd om namens het college van B en W van de gemeente Amsterdam naar de AP te komen om uitleg te geven over de positie van hun interne privacytoezichthouder. De AP maakt zich zorgen of de onafhankelijkheid van het interne toezicht bij de gemeente Amsterdam wel goed genoeg is geregeld. Organisaties zijn bij wet verplicht een interne privacytoezichthouder in dienst te hebben (de functionaris gegevensbescherming, FG) die onafhankelijk toezicht houdt op de organisatie en advies uitbrengt aan de organisatie.

  Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.