Uw partner in privacy

 

Nieuws

 • Nieuwe EDPB-aanbevelingen voor binding corporate rules (BCR)

  01-12-2022 | 16:20

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de rest van de Europese privacytoezichthouders, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB), hebben nieuwe aanbevelingen gepubliceerd voor het gebruik van binding corporate rules (BCR). De aanbevelingen bevatten een update van de vereisten voor de aanvraag van BCR en een nieuw, standaard aanmeldformulier.

  Read more...
 • AP waarschuwt WK-gangers voor Qatarese apps

  17-11-2022 | 14:21

  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) raadt bezoekers van het WK voetbal in Qatar aan om goed op hun digitale veiligheid te letten. Wie het WK bezoekt, is verplicht een aantal apps op de mobiele telefoon te installeren. De AP raadt Qatar-bezoekers aan daarvoor een telefoon te gebruiken die zij voor niets anders gebruiken.

  Read more...
 • AP: kabinet moet privacyrisico’s cloudbeleid aanpakken

  14-11-2022 | 11:08

  Het kabinet wil overheidsdata voortaan kunnen opslaan bij commerciële clouddiensten. Dit brengt grote privacyrisico’s met zich mee en daar moet het kabinet mee aan de slag in de verdere uitwerking van het beleid. Dat schrijft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in een brief aan staatssecretaris Van Huffelen van Digitalisering. De AP heeft haar adviezen daarover ook in een gesprek met Van Huffelen overgebracht. Zij heeft aangegeven de adviezen van de AP ter harte te nemen.

  Read more...
 • AP helpt raadsleden bij controleren inzet technologie en samenwerkingsverbanden in gemeenten

  07-11-2022 | 11:45

  De Autoriteit persoonsgegevens (AP) publiceert tips voor gemeenteraadsleden voor het controleren van de inzet van technologie en het deelnemen aan samenwerkingsverbanden.

  Read more...
 • Nieuwe wet opent deur naar ongekende massasurveillance door banken

  20-10-2022 | 17:24

  Als de bezwaren niet zijn weggenomen, opent een nieuw wetsvoorstel de deur naar een ongekende massasurveillance van Nederlanders. Dat concludeerde de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in haar advies over het conceptwetsvoorstel ‘Plan van aanpak witwassen’. De AP zal kijken of het advies is overgenomen en zo ja, op welke punten.

  Read more...

Uit de Media

 

De Nederlandse inlichtingendiensten krijgen meer bevoegdheden. De overheid wil alles van ons weten en bijna de gehele ministersploeg doet hier aan mee.

Lubach zet dit op satirische wijze neer.

Heeft u al gezien hoe Tom het slachtoffer werd van identiteitsdiefstal? Het internetfilmpje maakt pijnlijk duidelijk wat er kan gebeuren als je te open bent in je gewone leven en je online leven.

"Deel geen persoonlijke of bancaire informatie. Of jij wordt misschien de volgende." Dat is de boodschap van Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, helemaal op het einde van een goed vier minuten durend filmpje, gemaakt door het reclamebureau DuvalGuillaume.